René O’s blog – Intro til Grand Prix 2015

Grandprix-2015
image-2750

Kære Team 9280.

Nu skal vi ikke sove ret mange gange før der endelig lukkes op for Grand Prix 2015 torsdag den 23. april! 34 ryttere har skrevet sig ind på startlisten, og holdene er præsenteret under ’Grand Prix 2015’ her på hjemmesiden.

Grand Prix betyder at det igen kommer til at lugte lidt af rigtigt cykelløb. Og i år bliver lugten lidt tykkere takket være tøjudvalget, som har skaffet rigtige førertrøjer til konkurrencen (glæd jer!), og Susanne Lauersen, som har lavet professionelle rygnumre (glæd jer igen!). En stor tak til jer skal der lyde herfra. Den gule førertrøje, den grønne pointtrøje og den røde bakketrøje er et nyt tiltag i dette års Grand Prix. Ud over blæreeffekten i at køre med trøjerne bidrager de med bonuspoint til de pågældende hold.

Grand Prix 2015 består igen af fem afdelinger, som køres på udvalgte træningsaftener fordelt over foråret. Vi skal prøve kræfter med de klassiske discipliner holdtidskørsel, linjeløb og enkeltsart. Datoer for hver enkelt afdeling samt udførlige rutebeskrivelser findes under ’træningsplan 2015’ på hjemmesiden. Der er links til ruterne på GPSies, hvor de kan downloades til cykelcomputere med GPS. Hvis man ikke er den heldige ejer af sådan noget grej, kan man studere ruten på gammeldags manér, og de vil desuden blive kørt på almindelige træningsaftener, så alle lærer dem at kende.

Man kører for sit hold gennem hele Grand Prix serien og samler point efter placeringer i hver afdeling. Rytternes bidrag til holdene tælles sammen efter hver afdeling, og det hold, som efter sidste afdeling har flest point, har vundet Grand Prix 2015. For at gøre konkurrencen jævnbyrdig og sjov for alle køres der efter et pointsystem med seedning, hvor rytterne har mulighed for at bidrage med vigtige point til deres hold uanset niveau:

A-ryttere: De krukkede stjerneryttere. Dem som ikke gider hente vand selv eller som ikke mener de er forpligtet til at lukke hullet op til udbruddet. De kan være arrogante og besværlige, men er til gengæld kendte for at levere varen! A-rytteres point vægtes med en faktor 1.

B-ryttere: De stabile slidere. Dem som ikke er for fine til at køre holdkammeraten i stilling til en sprint eller op til et udbrud. De er ambitiøse typer, som i mange tilfælde er på vej op i hierarkiet til A-rytterne. B-rytteres point vægtes med en faktor 1½.

C-ryttere: Her er der både ryttere, som nyder deres karrieres efterår, men også unge kometer, som endnu ikke har haft lejlighed til at vise deres fulde potentiale. C-rytteres point vægtes med en faktor 2.

Systemet med vægtning af pointene giver en mere lige fordeling af rytternes bidrag. Nu skal en A-rytter f.eks. overveje, om han skal satse butikken for måske at blive nummer fem, eller om han i stedet skal hjælpe sin B-rytter kammerat med at sikre sig en 11. plads. Det sidste giver faktisk flest point til holdet…

Og nu er der ikke mere at skrive. Resten skal siges med benene. Vi satser på masser af gode oplevelser og momenter på cyklerne i Grand Prix 2015 – nøjagtig som vi plejer at få.

Grand Prix 2015

images

 

 

Oprettet d. 20. April 2015
En kommentar til René O’s blog – Intro til Grand Prix 2015

    Warning: Use of undefined constant rt_comments - assumed 'rt_comments' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/team9280.dk/public_html/wp-content/themes/theme/comments.php on line 46
  1. Hej alle. Vi skal bruge en tidtager til holdtidskørslen på torsdag. Hvis der er én som ikke kører med i Grand Prix, som gerne vil styre stopuret må vedkommende gerne give besked til mig på mail role00@live.dk eller tlf 24492135

Skriv en kommentar