René O’s blog – 3. afdeling af Grand Prix 2015.

Der var engang en cykelrytter, som fik tilnavnet ”Kannibalen” (han rigtige navn var vist Eddy Merckx). Det drabelige tilnavn fik han, fordi han havde en glubsk appetit for sejre. Han forærede aldrig noget væk. Hvad enten det var på de stejle stigninger, på de vindblæste flade veje eller i tidskørslens smertekammer, åd han ganske enkelt alle sine konkurrenter. Sådan én har vi også i Team 9280! Han kører på sort hold (meget symbolsk er han rytter nr. 1 i Grand Prix feltet), og han hedder Michael Vilsbøll.

På enkelstarten i 3. afdeling var tidligere års enkelstartrute ændret til en lidt sværere rute med flere sving og færre lange stykker, hvor man kan finde ind i sin rytme. Umiddelbart ikke en fordel for de gængse tempospecialister med deres store dieselmotorer. Nok var føromtalte Michael Vilsbøll forhåndsfavorit, men det skulle blive spændende at se, hvordan resten af placeringerne skulle fordeles, og om nogle af de øvrige hold kunne ryste Sort holds sikre sejrskurs i den samlede stilling.

Det blev dog allerede inden starten klart, at Sort hold med al sandsynlighed igen ville lægge afstand i klassementet. Fem ryttere var klar til at bløde (eller i hvert fald smage blod) for holdets farver i de 21 kilometer mod uret. De resterende hold måtte nøjes med henholdsvis tre, tre og to ryttere på Rødt, Gult og Grønt hold.

Og det var heller ingen overraskelse, at Vilsbøll sikrede Sort hold de 30 point for en førsteplads. Overraskende var det dog, at han på en blæsende aften tilbagelagde de 21 kilometer på blot 31 minutter og ét sekund – en gennemsnitshastighed på 40,6 km/t. Med den fart var der 2 minutter og 13 sekunder ned til andenpladsen, som gik til Rødt hold ved Damien Cahill. Steen Lind sikrede Gult hold en tredjeplads. Den største overraskelse blev lavet af Sort holds Lars Norup, som kørte i mål på en flot femteplads foran mange prominente navne i A-klassen – super godt kørt af Norup!

Med endnu en sikker pointhøst til Sort hold bliver det meget teoretisk, at andre hold skulle have en chance for den samlede sejr. Det vil kræve systematiske alliancer på tværs af holdene… eller også en drejning i stil med Festina skandalen i 1998, hvor et hold bliver smidt ud af løbet. Derimod er al spænding bevaret i kampen om de øvrige placeringer. Med blot 16 point mellem anden – og fjerdepladsen bliver de næste afdelinger yderst spændende at følge.

Grand Prix 2015

Oprettet d. 2. June 2015

Skriv en kommentar