René O’s blog – 3. afdeling af Grand Prix 2014.

I denne afdeling af Grand Prix var taktiske overvejelser om udbrud og spurtpoint undtagelsesvis lagt på hylden. Dagens diciplin var nemlig enkelstart: Den ædle kamp mod uret og mod sig selv. Det var den enkelte rytters evne til at finde ind i sig selv – helt derind hvor der kun findes trådet, pulsen og smerten – som skulle afgøre dagens pointfordeling.

Og der blev gravet dybt i bestræbelserne for at at holde kæden stram og tiden kort på de ca. 22 kilometer over Gudumholm, Louisendalbakken, Romdrup, Svinetruget og tilbage til Storvorde. Desværre blev der givet så meget og satset så hårdt, at Michael Lange fra grønt hold kort før mål blev involveret i klubbens hidtil værste uheld. I rundkørslen ved brugsen i Storvorde kørte en personbil ud foran Michael, der ikke kunne nå at bremse. Kollisionen resulterede i et brud på en nakkevirvel, fire brækkede ribben samt brud på bækken og hofte. Efter en vellykket operation er Michael heldigvis hjemme hos familien igen, men må nok nøjes med at læse om de sidste afdelinger af årets Grand Prix. Det skal for en god ordens skyld nævnes, at Michael samt de ryttere, som kom til undsætning, har fået noteret en korrigeret sluttid.

Heldigvis blev det ikke til flere uheld, og de resterende deltagere nåede helskinnede men udtømte igennem ruten. Resultaterne af bestræbelserne kan findes i den opdaterede fil nedenfor. Den nok største overraskelse må tilskrives Henrik Arendrup fra rødt hold. Som et hidtil ubeskrevet blad i dette års Grand Prix men tilsyneladende i storform, opnåede Henrik en flot femteplads blandt mange prominente navne i A-kategorien. Sammen med sine holdkammerater formåede han at udbygge rødt holds føring yderligere i den samlede stilling. Med et solidt forspring på hele 103 point til gult hold på andenpladsen synes vinderkursen efterhånden at være cementeret. Dog er der stadig spænding om de sekundære placeringer, hvor stillingen er relativ tæt. Sort hold indtager tredjepladsen med blot 22 point færre end gult hold, mens grønt hold stadig er sidst med 49,5 point op til sort hold. Således vil de sidste to afdelinger stadig byde på masser af kamp for hvert point!

Der skal til slut lyde en beklagelse for manglende tider for de ryttere, der kørte enkeltstarten i onsdags. Her synes whereabouts for listen med de noterede tider at fortabe sig. Placeringerne – og således den samlede rækkefølge – er der dog styr på. Skulle tiderne komme pressekorpset i hænde vil de naturligvis blive publiceret.

Du kan se pointfordelingen og den samlede stilling i vedhæftede Excel fil.


 Download Grand Prix 2014

Oprettet d. 1. June 2014

Skriv en kommentar