René O’s blog – 1. afdeling af Grand Prix 2015.

Det var en hård kerne af hærdede Team 9280’ere som i torsdags trodsede en bidende vestenvind for at tage udfordringen op og køre den indledende holdtidskørsel i dette års Grand Prix. Selve ruten var primært flad og teknisk let og lagde således op til fart!

I denne smukke disciplin indenfor cykelsporten er teknik og ikke mindst sammenhold nogle af de vigtigste kriterier for succes. Men den stride vestenvind gjorde det svært at praktisere nogle af delene i praksis. I stedet blev det en dag, hvor man primært skulle fokusere på at holde fast i styret og ellers se at få overstået sin føring i vinden, så pulsen atter kunne droppe ned under 170.

Sort og Gult hold havde hver mønstret fem ryttere til dagens start, mens Rødt og Grønt hold blot stillede med tre og således ikke var blandt favoritterne til sejr i 1. Afdeling. Rødt hold blev dog i sidste øjeblik forstærket med en gæstedeltager Steen Madsen.

I 1. Afdeling blev der som bekendt ikke kørt om point til den samlede stilling. Derimod skulle der køres om retten til at bære de eftertragtede førertrøjer i 2. Afdeling, som køres 14. maj. Der var med andre ord ingen grund til at sætte sit lys under en skæppe, for ud over at trøjerne efter sigende giver vinger, så giver de også en mere kontant afregning i form af bonuspoint til det bærende hold. Og der blev også spillet med musklerne og kørt imponerende og tætte tider på de omblæste veje omkring Storvorde. Så hårdt blev der kørt, at nr. 19 Hellan Knudstrup fra Rødt hold og nr. 38 Flemming Hansen fra Grønt hold måtte udgå på ruten.

Med et snit på 34 km/t blev Sort hold vinder af holdtidskørslen og har dermed givet sig selv det bedste udgangspunkt i 2. Afdeling, hvor rytter nr. 3 Morten Sørensen starter i gult. Blot 19 sekunder langsommere sled de to tilbageværende ryttere på Grønt hold sig i mål. Efter fint samarbejde og parløbskørsel de sidste 20 kilometer kørte nr. 32 René Olesen og nr. 33 Dennis Sørensen ind på en andenplads og sikrede dermed holdet den grønne pointtrøje. Gult hold udviste sammenhold i bedste stil og kunne trække 70 sekunder fra tiden. Specielt indsatsen fra nr. 27 Michael Knudsen og nr. 29 Thomas Fisker gav gode tidsfradrag, og holdet anstrengelser rakte til en tredjeplads og den røde bakketrøje. Rødt hold måtte tage til takke med en fjerdeplads og er således en anelse dårligere stillet uden nogen trøje.

Vi er i gang og forventningens glæde til mere af samme slags fornægter sig ikke. Der skal tages revanche, der skal forsvares og erobres trøjer og der skal kæmpes om at avancere i stillingen. Alt er endnu åbent før 2. Afdeling – men nu er vi i gang!

Grand Prix 2015

images

Oprettet d. 25. April 2015

Skriv en kommentar