Grand Prix 2014

Grandprix_2

Det må som bekendt gerne lugte lidt af rigtig cykelløb, når vi nu engang er medlemmer af en cykelklub. Således bydes I alle velkommen til dette års Grand Prix.

Grand Prix 2014 består af fem afdelinger, som køres på udvalgte træningsaftener fordelt over sæsonen. Fire afdelinger bliver kørt som linjeløb mens en enkelt afdeling bliver afviklet i den ædle enkelstartsdiciplin, hvor hver mand/kvinde kæmper sin egen kamp mod uret.

Det primære formål med vores Grand Prix er at vi kan samles om en hyggelig og venskabelig dyst. Det skal være noget for alle, for det er sjovest, hvis alle er med på legen! Dette har vi haft for øje når vi har tilrettelagt ruterne, og vi har gennem de seneste tre år fået finpudset et pointsystem, som gør at alle – uanset niveau – kan bidrage med vigtige point til deres hold.

Selve ruterne og datoerne for afvikling af de enkelte afdelinger findes her på hjemmesiden under Træningsplan 2014. Afdelingerne findes under henholdsvis Grand Prix (Linjeløb) og Grand Prix (Enkeltstart).

Klubbens medlemmer er inddelt på fire hold: Sort, Rød, Gul og Grøn. Man kører for samme hold gennem hele Grand Prix serien. Efter hver afdeling tælles rytternes bidrag til holdene sammen, og det hold som efter sidste afdeling har flest point har vundet Grand Prix 2014.

Holdene er sammensat mere eller mindre tilfældigt, men dog således at de samlet set burde være jævnbyrdige. Hver rytter er seeded efter niveau:

A: De krukkede stjerneryttere. Dem som ikke gider hente vand selv eller som ikke mener de er forpligtet til at lukke hullet op til udbruddet. De kan være arrogante og besværlige, men er til gengæld kendte for at levere varen!

B: De stabile slidere. Dem som ikke er for fine til at køre holdkammeraten i stilling til en sprint eller op til et udbrud. De er ambitiøse typer, som i mange tilfælde er på vej op i hierakiet til A-rytterne.

C: Her er der både ryttere, som nyder deres karrieres efterår, men også unge kometer, som endnu ikke har haft lejlighed til at vise deres fulde potentiale.

A- B- og C-ryttere er fordelt jævn ud over de fire hold. I hver afdeling dyster holdene om 321 grundpoint, som opnås efter rytteres placering over målstregen samt 37 point for placering i hver af to indlagte spurter (én bakkespurt og én flad spurt). For placering over målstregen gives henholdsvis 35, 30, 25, 21, 20, 19…1 point (hvert hold kan dog maksimalt få point for sine seks bedste placeringer). I spurterne gives henholdsvis 15, 10, 6, 3, 2 og 1 point. I enkeltstarten køres der ikke om spurtpoint. Hver rytter bliver honoreret med en vægtning af sine egne point i henhold til sin seedning:

A = 1,0 * point
B = 1,5 * point
C = 2,0 * point

Systemet med vægtning af pointene er nyt i dette års Grand Prix og giver en mere lige fordeling af rytternes bidrag. Nu skal en A-rytter f.eks. overveje om han skal satse butikken for måske at blive nummer fem eller om han i stedet skal hjælpe sin B-rytter kammerat med at sikre sig en 11. plads. Det sidste giver faktisk flest point til holdet…

Vi håber, at I alle vil få en masse gode stunder og cykeloplevelser i dette års Grand Prix. Holdene er i hvert fald sat og tavlen er nulstillet. Nu venter vi blot på startskuddet.


 Download Grand Prix 2014